8 Ağustos 2012 Çarşamba

Hmm MAKARNA :) Temel Makarna Tarifi

Acemi aşçıların olmazsa olmazı makarna. Herkesin yapabileceği lezzetli, doyurucu, renkli ve bütçenize göre maliyetlendirebileceğiniz muhteşem bir yemek. Şimdilik makarna için temel pişirme kurallarını yazıyorum, zamanla çeşitli soslar da ekleyerek bu tarifleri çeşitlendireceğim :)


Malzemeler:

Makarna > 1 Paket
Tuz > 1/2 Yemek kaşığı
Su > 5 Litre
Sıvı Yağ > 1 Yemek Kaşığı



Makarnanın püf noktası onu olabildiği kadar çok su içerisinde pişirmektir. Lokantalarda bunun için fritöze benzeyen içerisinde kaynar suyun devamlı devir daim yaparak fazla nişastanın atıldığı düzenekler vardır. O yüzden elinize geçirebildiğiniz en büyük tencereyi üzerinde 4-5 parmak boşluk kalacak şekilde suyla doldurup ocağa yerleştirin. Su kaynadıktan sonra içerisine tuzu ve yağı ekleyip bir iki kere karıştırın ve makarnayı içerisine boşaltın. Tuzu daha erken eklemek suyun kaynamasını geciktirecektir. Ara ara karıştırarak makarnanızı pişirin. Herkesin damak tadı farklıdır o yüzden pişip pişmediğini anlamak için  sıklıkla tencere içerisinden bir bir kaç tane alıp soğutarak tatmanızı öneririm. Makarnayı hep aynı miktarda ve aynı marka malzemelerle pişirirseniz zaten bir süre sonra bu bir rutine biner ve alışkanlıkla ne zaman piştiğini anlarsınız. Makarna piştikten sonra süzgeçle fazla suyunu süzebilirsiniz ama sakın soğuk sudan geçirmeyin, Haşlarken su az geldiyse veya yapıştıysa sıcak sudan geçirip süzebilirsiniz. Piştikten sonra zevkinize ve kalori tüketiminize göre bir miktar margarin veya tereyağını tencerede kızdırarak makarnanızı kavurabilir ya da devamlı karıştırarak içinde eritip lezzetlendirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder