13 Ağustos 2012 Pazartesi

Menemen Tarifi

Merhabalar, bugün sizinle paylaşacağım tarif menemen. Sıcak yaz günlerinde hem kahvaltıda hem de akşamları yiyebileceğiniz basit ama lezzetli bir tarif :)


MALZEMELER:

Ben kişi başı ortalama aşağıda belirttiğim miktarda malzeme kullanıyorum, ama bunlar ortalama miktarlar tabi :)

Yağ > 2 yemek kaşığı
Soğan > 1 adet
Yeşil biber > 1 adet
Kırmızı biber > 1 adet
Domates > 1 büyük domates 
Yumurta > 2 adet
Tuz, karabiber, nane, kekik, pul biber


HAZIRLANIŞI:

Öncelikle soğanları ve biberleri iri olmayacak şekilde doğruyoruz. Ben kırmızı biberleri közledikten sonra kabuklarını da soyarak kullanmayı seviyorum. Böylece kırmızı biberin kabuğu da yerken ağza gelmemiş oluyor.

 Bir tavada kızdırdığımız yağa doğranmış biber ve soğanı boşaltın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. 

Ardından közlenip doğranmış kırmızı biberleri de 1 dakika kavurduktan sonra bir tutam pul biberi serpiştirip bir kaç kere çevirerek hep beraber kavurun. 

Sonra rendelenmiş domatesleri ( ve seviyorsanız yarım yemek kaşığı salçayı ) ve nane, kekik, tuz, karabiber yada kullanmak istediğiniz diğer baharatları da ekleyerek domatesler turuncumsu bir renk alana kadar pişmeye bırakın. Domatesleri kavururken yarın çay kaşığı şeker eklerseniz domatesin asidini almaya yardımcı olur ve mide problemlerini azaltır.

Bu sırada bir kap içeresinde yumurtalarınızı çırpın ve domatesler piştiğinde tuzunu da ekleyerek son birkez çırpın ve tavanızdakileri karıştırarak yavaşça domateslerin üzerine dökün. Menemene ekmek banmak istiyorsanız tam pişmeden biraz sulu bırakmakta fayda var ;)

Yumurtalar da piştikten sonra üzerine birkaç dal maydanoz veya taze nane ekleyerek süsleyebilirsiniz.

Afiyetler olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder